vrijdag 2 januari 2015

Nieuw jaar, nieuwe voornemens

Een Nieuwjaar is van start gegaan, dit betekent voor veel mensen het maken van goede voornemens. Vaak is de achterliggende reden van een goed voornemen gelukkiger worden, maar worden we eigenlijk wel gelukkig van die goede voornemens?

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 91% van de goede voornemens die rondom Nieuwjaar gemaakt worden, mislukken. Erg veel als je het mij vraagt, maar eigenlijk ook niet zo gek. Goede voornemens zijn eigenlijk al van te voren gedoemd te mislukken. Waarom zouden we wachten met het maken van goede voornemens tot het nieuwe jaar? Ik denk dat dit komt doordat voornemens vaak dingen zijn waar je tegenop ziet en ze daarom dus ook uitstelt. Wil je dat je goede voornemen ook een succes wordt, dan moet je er ook wel zin in hebben.

Een ding is zeker: van falen worden we in ieder geval niet gelukkig. Als het klopt dat 91% van de voornemens niet lukt, betekend dit eigenlijk ook dat al deze mensen door het maken van voornemens niet gelukkiger zijn geworden. Je zult het dus al raden: mijn voornemen van 2015 is géén voornemens voor het nieuwe jaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten